R E K L A M A
ARTYKUŁY OGŁOSZENIA FIRMY
R E K L A M A

Polityka prywatności

A A A

Serwisy internetowe jarocinska.pl, zpleszewa.pl, rawicz24.pl, gostynska.pl, krotoszynska.pl, zwielkopolski24.pl, wiescirolnicze.pl szanują prawa czytelników i użytkowników do prywatności treści, danych i fotografii. Poniższa polityka prywatności określa, jakie informacje i dane umożliwiają (lub nie) osobistą identyfikację, w jakim przypadkach i na jakich zasadach. Określa również nasze stanowisko w sprawie zbierania, opracowywania, udostępniania i usuwania informacji o użytkownikach.

25.05.2018 r. zacznie obowiązywać europejskie rozporządzenie o ochronie danych osobowych, zwane RODO. W związku z tym rozpoczynamy proces zbierania zgód od użytkowników na zbieranie i przetwarzanie ich danych osobowych. Wyrażenie zgody jest dobrowolne i w każdej chwili można ją wycofać.

Na naszych stronach używamy technologii takich jak pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronach. Dostęp do informacji o korzystaniu przez użytkowników z naszej strony mają także podmioty powiązane oraz nasi zaufani partnerzy, którzy również wykorzystują technologie takie jak pliki cookie do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam, oraz analizowania ruchu na naszych stronach i w Internecie.

Dane będą przetwarzane do czasu posiadania udzielonej zgody. Masz prawo żądania od administratora dostępu do Twoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia, lub ograniczenia przetwarzania, prawo do przeniesienia danych oraz prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego - GIODO. Uprawnienia powyższe przysługują także w przypadku prawidłowego przetwarzania danych przez administratora i nie mają wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie mojej zgody przed jej wycofaniem.


Jakie informacje osobiste są gromadzone i wykorzystywane przez Południową Oficynę Wydawniczą Sp. z o.o. zwaną dalej POW?

Korzystający z naszych serwisów pozostają anonimowi tak długo, aż sami nie zdecydują inaczej. Wynikające z ogólnych zasad połączeń realizowanych w Internecie informacje zawarte w logach systemowych (np. adres IP) są przez POW wykorzystywane w celach technicznych, związanych z administracją naszymi serwerami. Informacje podane w formularzach są przez nas wykorzystywane do niezbędnych kontaktów z naszymi użytkownikami oraz w celu lepszego dostosowywania prezentowanych przez nas treści oraz reklam do ich potrzeb i zainteresowań. Dane demograficzne (np. wiek, płeć, wielkość miejscowości) mogą również być zestawiane z wybranymi danymi eksploatacyjnymi (np. zapisanymi w plikach cookie) i wykorzystywane w celu badania preferencji użytkowników i podnoszenia jakości świadczonych przez nas usług, przy czym zestawiane dane pozbawione są w takim wypadku wszelkich oznaczeń identyfikujących (anonimizacja).


Czy podane informacje osobiste są udostępniane innym podmiotom?

POW zawiera lub będzie zawierać serwisy, w których wprowadzane przez użytkownika treści (np. opinie, pytania itp.) stają się publicznie dostępne.


Zaufani partnerzy.

OVH, ATM S.A, SoYoustart, Ogicom, Oktawave, Przelewy24, Dotpay, QIWI, Sode, Freshmail, VIVA MEDIA Sp. z o.o., Lantan, Youtube, Push-Ad, OpenX, Sovrn, Optad360, Adsense, Contentstream, Scoop, Whitepress, Nextclick, MovieAds, Google, Lijit, Appnexus.com, Gumgum.com, PubMatic, Rubicon Project, LinkHouse, Adkontekst, PushPushGo, SmartAdserver, Adform, Appnexus, Contextweb, Grupa Netsprint sp. z o.o
 

Prawo do wglądu, poprawienia i usunięcia informacji o użytkowniku.

Użytkownik portali POW ma prawo do wglądu, poprawienia i informacji o swoich danych osobowych, w związku z czym, może zwrócić się pisemnie do: Południowa Oficyna Wydawnicza Sp. z o.o. ul. Kasprzaka 1a, 63-200 Jarocin


Prawo wyboru.

POW daje swoim użytkownikom możliwość wyboru, czy i w jakim zakresie chcą korzystać z usług i udostępniać o sobie informacje. Większość naszych serwisów jest dostępna bez konieczności podawania informacji o sobie, jedynie niektóre usługi i serwisy wymagają zapisania się, co jest dobrowolną decyzją użytkownika i może on w każdej chwili zrezygnować i usunąć swój profil.

Naszym celem jest zapewnienie jak najdalej posuniętej ochrony. Rozwój technologii oraz rozwój oferty POW powodują, że nasza polityka ochrony prywatności może ulegać zmianom, o których będziemy informować na tych stronach.

POW otwarta na wszelkie opinie, uwagi i pytania swoich użytkowników dotyczące zachowania poufności informacji. Można się z nami kontaktować elektronicznie lub pocztą tradycyjną. Szczegóły dostępne są na stronie KONTAKT.


Słowniczek przydatnych pojęć.

Poniższe opisy nie mają charakteru ścisłych definicji. Ich celem jest jedynie przybliżenie niektórych pojęć użytych w tym dokumencie,

  • cookie - jest to niewielka informacja zapisywana przez serwer na komputerze użytkownika, którą serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera,
  • log systemowy - jest to informacja, jaką przekazuje serwerowi komputer użytkownika przy każdym połączeniu, może zawierać różne dane (np. numer IP), z których można mniej lub bardziej dokładnie ustalić skąd nastąpiło połączenie,
  • adres IP - indywidualny numer, który z reguły posiada każdy komputer podłączony do Internetu, numer IP może być na stałe związany z danym komputerem (statyczny) lub przydzielony mu na dane połączenie (dynamiczny),
  • inne technologie (np. local storage) – przejdź do Polityki Cookies
R E K L A M A